UNGDOMSFISKE 2023

Sikkerhetsdag

Sikkerhet om bord - teori og praksis

I sommer har kommunene Kristiansund, Averøy, Hustadvika, Aure og Smøla satset på prosjektet Ungdomefiske i Nordvest! 

Med et rekordstort søkertall på over 100, var det til slutt 36 ungdommer i aldersgruppen 14-17 år som fikk sommerjobb. Hver kommune har leid inn lokale, erfarne fiskere med sjark, som i sommer tar med seg grupper på 3-4 ungdommer ut på sjøen for at de skal kunne prøve seg som fiskere. Ungdommen får veiledning og hjelp i en spennende jobb der det er ungdommen selv som står for fisket og leveransen av fangsten.

 

Før fisket startet var alle ungdommene på tvers av kommunegrensene samlet for en dag med opplæring i sikkerhet, praktiske øvelser og teori. Hos Safepath i Melkvikan Næringspark fikk ungdommene sikkerhetsopplæring om blant annet kommunikasjon, nødsituasjoner og førstehjelp. Ungdommene fikk også lære å ta på seg overlevelsesdrakt, og en praktisk gjennomgang av fartøy og nødvendig utstyr. 

 

Hos Kristiansundsfiskeren Jørgen Sagli på Dalabergan fikk de utdelt utstyr og informasjon fra både Råfisklaget og Bud og Hustad Forsikring om sikkerhet, kvalitet og levering av fiske, i tillegg til praktisk lærdom om knuter og redskap som kommer godt med når de skal ut på sjøen.

 

 

 

Startskuddet for ungdomsfisket gikk denne uka, og vil pågå i en måneds tid. I løpet av sommerjobben som fisker vil ungdommene få prøve ulike fiskeredskaper, og får helt sikkert med seg noen gode tips fra de erfarne fiskerne. Målsetningen er å gi flere ungdommer mulighet til å prøve seg som fisker, og en prøvesmak som kanskje kan gi mersmak for et fremtidig karrierevalg.

 

Nordmøre Fiskebåt AS er innleid som prosjektleder for alle kommunene, og med på laget er også solide sponsorer og samarbeidspartnere fra regionens rike næringsliv. Prosjektleder Birgit Dyrhaug sier «Vi er veldig glade for at prosjektet Ungdomsfiske har blitt så godt mottatt i eierkommunene, og at så mange ungdommer har lyst å være med. Det er fantastisk at fiskerne og næringslivet stiller opp slik at vi får gjennomført Ungdomsfiske i Nordvest».